На пазар за дървени играчки

10 февруари 2023
На пазар за дървени играчки

Щастието е направено от дърво! Детски играчки, направени с любов към дървото и уважение към природата. Природата не би могла да осигури по-добър материал за направата на детски играчки от дървото. Дървените играчки предлагат толкова много възможности за игра в един продукт. Те са здрави и се съхраняват с години, могат да се предават между братя и сестри, дори през поколения. Това наистина спестява пари! Дървените играчки са забавни, носители са на непреходни ценности и дават невероятно много варианти и възможности за креативна игра и ранно детско развитие.

Като възобновяема, естествена суровина, дървото има светло бъдеще! Дървото е естествен, топъл и издръжлив материал – защото устойчивостта зависи не само от вида на материала, а по-скоро от това колко дълго издържа. Дървените играчки често надживяват едно детство и се предават през поколенията. Производството на качествени дървени играчки се осъществява по екологично устойчив и социално отговорен начин от дървесина добита от устойчиви горски стопанства или използване на бързорастящи, местни видове дървесина, което съкращава и транспортните механизми. FSC® печатът (FSC®C138595) удостоверява, че дървесните материали, използвани в производството на тези играчки, идват от устойчиво управлявани гори или насаждения, които са редовно и независимо инспектирани и сертифицирани в съответствие със строгите международни насоки на Forest Steward Council (FSC®). Много социално отговорни компании се стремят да използват и вторичните продукти от производството, както и да намаляват дървесните отпадъци, избягват използването на пластмаса при производството, опаковането и транспортирането на играчките. Опитват се да използват естествени материали във всеки етап от производството, транспорта и дистрибуцията, където е възможно. Работят усилено в посока да намалят отпечатъка си върху околната среда. От производството на енергия за производството и администрацията до климатично неутрален транспорт - оптимизирането на всички процеси се води към устойчивост и по-добро утре!

Качество, безопасност, устойчивост и коректност - това олицетворява част от качествата на една дървена играчка. В днешно време родителите държат много на качеството и безопасността - особено що се отнася до детските играчки. Това е сериозен аргумент за строга селекция на материалите за производство на играчки с високо качество. Дървото и коркът са най-добрите материали за игра като възобновяеми природни ресурси, защото качеството винаги означава:

Здравина
Стабилност
Издръжливост
Живот на продукта

Играчките трябва да са безопасни, да отговарят на всички общи норми за безопасност, необходимо е да се тестват щателно от независими контролни органи, а понякога и да са подложени на допълнителни интензивни тестове за качество и безопасност. Качеството се проследява още от идеята и проекта през етапите на вземане на проби и доставка до продажбите. Препоръките за възраст дават солидни насоки кога детето може да играе с определена играчка по подходящ за възрастта и безопасен начин. В хода на тестването на произволните проби, боите, лаковете и материалите редовно се тестват за токсични вещества (в съответствие с норма EN 71-3), а продуктите за деца до 12-месечна възраст също се тестват, за да се гарантира, че те са устойчиви на слюнка и пот (в съответствие с DIN 53160).

Как да познаете качествената дървена играчка?

За човек без експертиза вероятно не е лесно, въпреки че понякога и един поглед е достатъчен. Дървото, боите, дизайна, детайла, изработката, марки и обозначения за безопасност и качество, цената (!) - всичко това е важно. Най-лесният начин да се уверите, че изборът на играчка е правилен е да се доверявате на марки и на търговци.

Ние изследваме пазара на дървени играчки от над 15 години и за този период сме натрупали експертиза и опит, които ни помагат да бъдем добри в това което правим и да сме винаги в услуга на всички наши клиенти.


Приоритетите на Netflix за 2024 г.: 2 сезон на Wednesday и 5 сезон на Stranger Things. Популярните мърчове и стайлинга на Уенздей Адамс. Гмуркаме се дълбоко в призрачния свят на Nevermore

прочети още

Как работи пумпала, от къде произлиза и как го наричат по света? Пумпал - играчка с прост дизайн и сложен като физика, традиционна играчка, част от религиозни игри, STEM играчка, международни състезания с пумпали и Международен ден на пумпала. Какви видове пумпали има?

прочети още

Полезни идеи и насоки за избор на сезонен подарък, дребни подаръчета за Великден, подходящи подаръци за момчета и момичета до 30 лв. Нашите предложения включват дървени играчки, мърч продукти, скаутски аксесоари и шпионски играчки, книги, игри и много други за всяка възраст.

прочети още

Пътят на популярната играчка йо-йо през вековете като игра за умения, антистрес играчка или част от научен проект на НАСА е дълъг и изключително интересен. Историята и произхода са трудни за определяне, но статута на детската играчка като класическа и нейната изключителност са неоспорими.

прочети още

Детските играчки по света през вековете. Играчките разбира се се променят през вековете. От дървените кончета, пумпала и топката до конструкторите Lego и куклите Барби. Кога изобретяват калейдоскопа и пластилина? Как е изглеждал кукления театър? За индустриалната революция и масовото производство на детски играчки ще научите тук.

прочети още

Ние, в книжарници Елфите изследваме пазара на класическите и дървени играчки от около 20 години и великолепната ни селекция непрекъснато расте. В търсене на най-доброто за нашите деца се концентрираме върху стойностни и наистина забавни играчки с ретро дух и оригинална визия. Фантастичната ни гама от дървени играчки включва образователни, иновативни игри с награди от различни изложения, които ще пленят въображението както на деца, така и на възрастни. Играчки, които насърчават децата да учат чрез собствената си въображаема игра.

прочети още