die Blechfabrik

Тенекиените играчки съществуват от 1800 г. и се продават по целия свят до момента, в който пластмасата не става все по-популярна и в крайна сметка измества калая в индустрията за играчки. Тенекиената играчка свидетелства за възраждането на една стара традиция, която в десетилетията преди и след 1900 г. е радвала не само децата. Механичните ламаринени играчки, каквито нашите баби, дядовци и прадеди са познавали и обичали, са били любими спътници в детството.
На 12-годишна възраст, основателят на компанията Ханс-Хайнрих Мюкенхайм, през 1973 г. помага на своя зет да зареди първия коледен базар в Дюселдорф с тенекиени играчки. Цветни, феерични тенекиени играчки, докъдето погледът ти стига.
Единственият коледен щанд с тенекиени играчки на пазара по това време. Десет години по-късно Ханс поема бизнеса с коледния базар и заедно с приятел ръководи поне осем коледни базара в региона. Известни производители като Schuco, Lorenz Bolz, Tucher + Walther, Wagner и Lehmann все още произвеждат в и около Нюрнберг по това време.

През 1991 г. е основана марката DBS- Blechspielwaren GmbH. С помощта на калъпи, закупени на търг, те започват да произвеждат свои собствени метални играчки. Ръководени от духът на Ернст Пол Леман, икона в производството на тенекиени играчки и следвайки неговото мото:

"Дайте име на вашата тенекиена играчка и тя ще получи душа."

Днес производствените обекти близо до Нюрнберг, Ню Делхи и Шанхай произвеждат популярните на марката тенекиени играчки DBS-Düsseldorfer Blechspielwaren. Мисия на бранда е да запази тези исторически съкровища и да продължи да възпроизвежда нови (стари) модели играчки.

Важно е да се отбележи, че тенекиените играчки са исторически копия на стари, ретро играчки.
Те не са подходящи по закон за деца под 14 години и не могат да бъдат декларирани като такива.
Всички тенекиени играчки, отговарящи на стандартите за безопасност, са специално маркирани и имат CE маркировка.

Подреди по